Anna Berthelsen
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Unike kunstverk

Om Anna

I mitt kunstneriske virke arbeider jeg med maleri, grafikk og installasjoner. Jeg har mitt atelier på kulturøya Odderøya i Kristiansand. Tema under mange år har vært langsomhet, drømmer og håp. Dette gjenspeiles i grenselandet mellom abstrakt og konkret uttrykk. Tid er i dag en luksusvare. Langsomheten og langsiktighet er viktig og blir avgjørende, hvis vi skal få til en bærekraftig planet og et godt samfunn.      

Når jeg arbeider prøver jeg å skrelle bort og forenkle underveis slik at essensen av det jeg ønsker å formidle står igjen. Jeg blir inspirert av farger, følelser og uttrykk fra naturen. Det spontane uttrykket i verkene står som kontrast til det mer tidkrevende og langsomme. Teknikken, formatet og materialet jeg bruker blir valgt ut ifra hva jeg ønsker å formidle. Sirkelen og kvadrater ofte brukte format. Sirkelen er myk og inkluderende. Den kan gi assosiasjoner til solen, månen og livets gang. Kvadrat gir muligheter til å snu motivet i prosessen. Sammen kompletterer formene hverandre og skaper en helhet.

Grafiske teknikker som jeg arbeider med er enten dyptrykk, litografi eller silketrykk. Jeg prøver å redusere antall farger når jeg arbeider med grafikk og heller la valørene i teknikken få spille en hovedrolle. Å kombinere det grafiske uttrykket med slagmetall, skaper en spenning og refleksjon som er i stadig forandring beroende på lysforhold og bevegelse.

I maleriet arbeider jeg med en flytende akryl som legges på i mange tynne lag på enten lerret eller metallplater, jeg bruker gulvet som underlag i den første fasen der jeg arbeider stående, bøyd over verket. Dette resulterer i et direkte og intuitivt uttrykk. Ofte blander jeg inn hvit finkornet sand fra Skåne i Sverige der jeg kommer fra. Det skaper en tilhørighet med materialet og en levende overflate som kan gi assosiasjoner til naturen. Teknikken krever en langsom tørkeprosess mellom hvert lag, som gir mulighet til ettertanke. 

Jeg liker godt å samarbeide og har gjennomført mange kunstprosjekter som har inkludert barn og ungdom. Noen av de mest betydningsfulle verk i den sammenhengen er Slow Bridge i Kristiansand der 5 300 barn fra  0-16 år malte sin drøm på hver sitt speil flis, som jeg sammen med team monterte under Odderøya broen. Permanente innendørs verk er Å knytte bånd på Borkedalen skole og Reisen på Grimskole der samtlige elever og ansatte deltok. Mitt seineste barnekunstprosjekt er Lekende Vitaminer paviljong i gågata i Vennesla sentrum, der samtlige barnehagebarn og ansatte i Vennesla kommune medvirket.

Siden 2003 har jeg arbeidet som fulltids kunstner med atelier på kultur øya Odderøya i Kristiansand og har hatt en rekke separatutstillinger, juryerte- og samlings-utstillinger i inn og utland.                                                             Jeg har utdannelsen fra Høgskolen i Borås-Sverige og Grays School of Art-Skottland.                                                    Mine verk er blant annet innkjøpt av Universitetet i Agder sin kunstsamling og er representert i H.M Dronning Sonjas Jubileumssamling og på Victoria & Albert Museum i London.

Jeg er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK)

 

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke